Cercles Diàlogics i properes jornades de cultura de Pau

02/12/2017
  • Així com el curs passat valorarem el document  "La Carta de la Terra"que varem considerar extraordinari, document base que segueix donant  tombs intentant obrir-se espai a les NN.UU, enguany el tema central és "Viure en menys per viure be". Ens obrim a un futur que ja tenim aquí, pensant que hem de veure venir canvis ni planers ni fàcils.  

    CERCLE DIALÒGIC és un espai de reflexió on es proposa aprendre "llegir el món". Ho fem a través del diàleg, a partir de textos i experiències,i des del respecte escrupolós a la igualtat i la llibertat. Ningú ha de pretendre convèncer a ningú. Volem que la paraula tingui valor propi, escoltant-nos, perquè no la volem manllevada, i si poder-la compartir lliurement.

    Obert a tothom. Sereu benvingudes i benvinguts.

    Si vols més informació truca’ns al 93 455 30 17 o 93 436 99 56

    Ara que es parla tant de diàleg podriem incloure aquest poema que el trobo molt ajustat al moment que vivim, com a societat i com a persones del segle XXI.

     

    Diàlegs

    Si no ets tu mateix,

    si no t’has capbussat fins ben al fons

    de les teves llums i les teves tenebres,

    ¿què aportaràs al diàleg?

    Tòpics, ressons, refregits, frases fetes,

    una caricatura de tu mateix i de l’altre.

    Si no t’has compromès a fons,

    si no has escoltat molt i callat molt,

    si no has pensat cada paraula de l’altre

    i no has viscut cada paraula teva,

    ¿què podràs dir que valgui una mica?

    “Diàleg”, et diuen: i la idea t’agrada;

    però, diàleg ¿entre què i què?

    Si ja d’entrada demanes a l’altre

    que renunciï a les seves certeses,

    ¿quina claror n’obtindràs?

    Que cregui, que parli!

    Esforça’t a escoltar i desviu-te per respondre:

    de mica en mica comprendràs on cremen els problemes,

    on són els misteris, per on fugen, com cérvols, les respostes.

     

    David Jou

    “Poemes de ciència i fe”  

    ----------------

    Preparem les Jornades per una Cultura de Pau.

    L'any que acabem ha estat (i estem encara a hores d'ara) assolint la culminació de fets que han posat a prova la nostra capacitat de tensionar-nos com a societat. Des de l'àmbit que ens és propi, no podem deixar de viure-ho intensament i amb preocupació. La cultura i les inquietuds culturals n'estàn al centre. El fet d'haver optat, des de fa anys, portar a terme aquestes jornades n'és prou significatiu del nostre sentir i marcada voluntat d'entrar en nous procedirs relacionals i dinàmiques de vida. 

    Hem vist tensionar i tensionar-se la societat, hem vist i patit violència ben aprop (Mercat del Guinardó), hem viscut i vivim comportaments indesitjables, però també comportaments que ens han de fer pensar i que no en tenim cap dubte nosaltres, que son producte d'un treball callat i sostingut en el temps, això és, el treball per la pau de tants i que des de fa anys venen treballant: com a moviment per la pau a Catalunya.

    A nosaltres ens dona ànims per a seguir, tot veient  i posant en evidència la necessitat d'anar-nos preparant i formant. Si tu creus que et diu quelcom això, tens un espai entre nosaltres.

    L'any passsat varem tractar el tema de conèixer-nos més i millor els qui hem fet de la Pau un objectiu a treballar. Enguany volem traduir-ho més a escala territorial o local, de barri.

    Ens agradaria preparar les jornades amb totes aquelles persones joves i grans, homes i dones de bona voluntat. Us invitarem properament trobar-nos i activar-ho.

    Interessats truqueu al T.934.553.017 o be c.e. rocaguinarda.org

    Les Jornades 2017 estan previstes pel 16 i 17 de febrer en el Casal d’Entitats Mas Guinardó.

cercar...

Últimes entrades

  • OBERTURA PER RECOLLIDES

    04/05/2020
    OBERTURA PER RECOLLIDES | Cooperativa Cultural Rocaguinarda
    Ja començem a obrir, tímidament, dimarts 5 i dijous 7 de maig d'11 a 13 i demecres 6 de 17 a 19. Seguim amb les activitats per videoconferència
  • ACTIVITATS ON-LINE

    13/04/2020
    ACTIVITATS ON-LINE | Cooperativa Cultural Rocaguinarda
    CONTINUEM A CASA, CONFINATS PERÒ ACTIUS I AMB GANES DE FER NOVES PROPOSTES CULTURALS Tot i no poder encara retrobar-nos en el nostre local-social lli...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.