SEGONA EDICIÓ
És possible un altre món?
Amb el seu discurs crític i pedagògic, Arcadi Oliveres considera que no només és possible, sinó també necessari, sobretot davant les injustícies socials i la degradació ambiental. Entre la complicitat cap a un sistema que ens domina i les possibilitats de discrepar-hi, hi ha un espai de consciència que ens permet veure que ni tot està perdut ni tot és impossible. Es tracta de posar en marxa els mecanismes necessaris.
Buscar altres maneres d’informar-se, trobar fórmules alternatives per al desenvolupament econòmic, invertir les relacions de poder o educar en uns valors menys competitius i més solidaris són alguns dels camins que proposa per intentar buscar aquest altre món, convertint les accions diàries en petites lluites, que actuïn sobre la realitat per canviar-la o per demostrar, com a mínim, que és transformable.
Arcadi Oliveres
Nascut a Barcelona (1945), és doctor en Ciències Econòmiques i professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB. Com a expert en relacions Nord-Sud i qüestions de desenvolupament i economia de la defensa, imparteix nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. És president de Justícia i Pau, de la Fundació Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès i membre de la Societat Catalana d’Economia, d’ATTAC i de la junta de govern de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).
En el terreny editorial ha col·laborat en les obres ¿Quién debe a quién? Deuda ecológica y deuda externa (Barcelona, 2003), Aldea Global, Justícia Parcial (Barcelona, 2003), El ciclo armamentista en España (Barcelona, 2000) i Nord-Sud, diagnòstic i perspectives (Barcelona, 1988). En solitari ha publicat Contra la fam i la guerra (2004), Un altre món (2006), El meu camí cap a la utopia (2008) i Aturem la crisi (2010), tots quatre a Angle Editorial, i també En qué mundo vivimos (Icària, 2009).